Rik Teuben

Rik is een testprofessional met een originele, vernieuwende kijk op het vakgebied. Hij is o.a. initiator van het Testfactor® leerprogramma, dat zich volledig richt op de sociaal communicatieve aspecten van testactiviteiten. Verder professionaliseerde hij de praktijk van Exploratory Testing met een eenvoudig te doorgronden en makkelijk te implementeren methode.

Voor Rik Teuben is testen een vanzelfsprekendheid, maar de wijze waarop dat moet gebeuren niet. Voor hem staat vast dat testen nimmer een geïsoleerde activiteit mag zijn, en dat gebruikte testtechnieken en methoden makkelijk herkenbaar en bruikbaar moeten zijn voor alle betrokkenen in het testproces.

Rik begon zijn loopbaan begin jaren 90  bij CMG, later LogicaCMG en was aansluitend tussen 2006 en 2013 operationeel technisch manager binnen de testafdeling van VX Company IT Services. Nadien was hij zelfstandig test adviseur. Hij spreekt op nationale en internationale bijeenkomsten en heeft meerdere artikelen op zijn naam. Rik is breed inzetbaar als testprofessional. In leidende-, coachende- of ondersteunende rollen.