Coaching

coaching

Professional Testing® biedt coaching aan op verschillende gebieden en in verschillende vormen afgestemd op de behoefte van de klant. Ter ondersteuning van een advies of als aanvulling van training bij zowel test vraagstukken alswel (agile) organisatie wijzigingen.

Test coaching

Als aanvulling op de diverse test trainingen wil Professional Testing® verdergaan dan het geven van een training. Een training wordt ingezet als ondersteuning of start van van leren. Of het nu gaat om een beginnend tester of een ervaren testmanager of adviseur, Professional Testing® heeft de beste testprofessionals in het vak beschikbaar om uw medewerkers te begeleiden en coachen in hun carrière.

We nemen de trainee aan de hand mee door te observeren en het begeleiden van de dagelijkse testwerkzaamheden. We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het opstellen en implementeren van een testproces, het opzetten van een bevindingenadministratie of het aansturen van de dagelijkse testwerkzaamheden. De coaching vindt op de werklocatie plaats waardoor er gericht gestuurd en ingespeeld wordt op de alledaagse zaken waarmee de trainee te maken krijgt. Wij werken met de methode voordoen-meedoen-zelfdoen, waardoor het geleerde geborgd wordt bij het individu, groep en / of (test) organisatie.

Op welk niveau je ook opereert, coaching door Professional Testing® kan je zonder meer verder brengen in je carrière als testprofessional.

(Agile) coaching

Het derde gebied waar Professional Testing® ondersteuning kan bieden is het begeleiden van (agile) teams. Geen standaard één op één coaching vanuit de methode en technieken, maar kijkend naar de behoefte van het team en organisatie om naar een volgend volwassenheid niveau te groeien met als uiteindelijk doel zelfsturende individuen en teams. Als aanvulling zetten wij ook (onderdelen van) Deep Democracy in om het echte gesprek te voeren om zo snel tot de kern en verandering te komen. Afhankelijk van de behoefte van de organisatie of het team kan er gecoacht worden, de behoeftes kunnen voor een team en individuen sterk uiteen lopen: van een puur technisch of proces vraagstuk tot aan intrinsieke verandering en onuitgesproken zaken.

Bij (agile) coaching hanteren wij graag het voordoen-meedoen-zelfdoen principe, omdat wij geloven dat de verandering in de kracht van ieder mens zit. Afhankelijk van de fase van het team kan Professional Testing® instappen in verschillende coachingsrollen, van meewerkend scrummaster tot aan (op afstand) intervisie en coaching, bijvoorbeeld in een strippenkaart constructie.