Bob van de Burgt

Bob van de Burgt

Bob is al sinds 1995 werkzaam in het testvak en werkzaam als testadviseur, testmanager en coach. Hij was in 1994 de eerste persoon ooit in Nederland die afstudeerde op het onderwerp softwaretesten.

Bob heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de testmethodes TestFrame® en Risk and Requirements Based Testing. Samen met o.a. Iris Pinkster heeft hij het eerste boek over TestFrame en het boek “Succesvol testmanagement: een integrale aanpak” geschreven. Hiernaast is Bob meer dan 10 jaar actief geweest in het bestuur van de landelijke vereniging voor professionele testers, TestNet, waarvan 6 jaar als voorzitter. Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen. In 2008 was hij Programme Chair voor EuroSTAR, het grootste Europese testcongres.

Bob is zelfstandig, creatief, nauwkeurig en enthousiast. Binnen projecten is hij mensgericht zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Daarbij staat het belang van kennisoverdracht hoog op de agenda. Bob is de oprichter van Professional Testing® en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Hij heeft er met vereende krachten een aantrekkelijk en betrouwbaar bedrijf van gemaakt voor klanten en medewerkers.

Bob is ISEB Practitioner en IREB Foundation gecertificeerd. Hij is als docent verbonden aan Improve Quality Services.

In 2012 won Bob de 14e European Testing Excellence Award. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een softwaretester die zijn of haar leiderschap in, en bijdrage aan, het vak softwaretesten meer dan bewezen heeft.

Sinds 2018 is Bob actief als Local Chapter Manager in de Management Executive van de TMMi Foundation.