Bart Knaack

Bart KnaackBart heeft na zijn informatica studie en promotieonderzoek naar formele methoden in 1998 zijn intrede gedaan in het testvak. Hij heeft alle rollen binnen het vakgebied gezien, van testautomatiseerder tot testadviseur en testdatamanagement specialist.

In zijn loopbaan heeft Bart op verschillende (inter)nationale congressen gesproken en heeft hij meermalen gastcolleges gegeven op hoge scholen en universiteiten, maar heeft hij ook op lagere scholen onderwijs gegeven over software ontwikkelen en testen. Hij heeft jarenlang in de evenementencommissie van TestNet gezeten en heeft bijgedragen aan de organisatie van de Agile Testing Day NL 2013.

Daarnaast is Bart co-founder van het TestLab, waarmee hij samen met James Lyndsay talloze congressen en conferenties, waaronder meerdere Eurostars, StarEasts, StarWests en Agile Testing Days in Berlijn, van een interactieve testomgeving heeft voorzien.

Bart is een doorzetter die met een gezonde dosis pragmatiek de meest uiteenlopende klussen klaart, ook als het pad nog niet gebaand is. Hij is slagvaardig, rechtdoorzee en weet zich goed aan de organisatie aan te passen waar hij deel van uitmaakt. Hij is ISEB Practitioner gecertificeerd, Professional Scrum Master I certified en heeft gedegen kennis van zowel Tmap, TestFrame, Agile testing, Exploratory testing en Test Driven Development.